Rispondi a: Vitamine – Minerali ed Erbe che fanno bene alla salute

Home Forum SALUTE Vitamine – Minerali ed Erbe che fanno bene alla salute Rispondi a: Vitamine – Minerali ed Erbe che fanno bene alla salute

#51241
Richard
Richard
Amministratore del forum

Dietary intake of vitamin D and cognition in older women: A large population-based study.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21079183

BACKGROUND: Serum vitamin D concentrations are associated with global cognitive function among older adults. The benefits of vitamin D intake to treat or prevent cognitive impairment remain unknown
RESULTS: Compared to women with recommended weekly vitamin D dietary intakes (n = 4,802; mean age 80.4 ± 3.8 years), women with inadequate intakes (n = 794; mean age 81.0 ± 3.8 years) had a lower mean SPMSQ score (p < 0.001) and more often had an SPMSQ score <8 (p = 0.002).
CONCLUSIONS: Weekly dietary intake of vitamin D was associated with cognitive performance in older women.

Le concentrazioni di vitamina D sono associate alle funzioni cognitive negli anziani. I benefici rimangono sconosciuti
A confronto delle donne con un apporto raccomandato di vitamina D, le donne con inadeguato apporto hanno un punteggio SPMSW inferiore.
Conclusioni: l'apporto di vitamina D è associato alla performance cognitiva nelle donne anziane

———-

Evaluation of selected food supplements containing antioxidants.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20839462

Seven commercial food supplements present on the Polish market were evaluated for their in vitro antioxidant capacity.
All studied preparations showed antioxidant properties and may provide substantial antioxidant protection. The in vitro antioxidant capacity varied considerably and was associated with the content of polyphenols in the capsule.
The supplement with 250 mg of green tea extract was the most potent antioxidant in all assays. Nevertheless it must be remembered that the amounts of extracts were different in encapsulated products. As the quality of extracts and their properties are miscellaneous, there is a need to standardize dietary antioxidant supplements with respect to their antioxidant capacity if effective doses are to be recommended.

Sette integratori commerciali sul mercato Polacco sono stati valutati per la loro capacita antiossidante

Tutte le preparazioni hanno mostrato proprieta antiossidanti e possono fornire protezione antiossidante. La capacita antiossidante in vitro variava considerevolmente ed era associata con la quantita di polifenoli in capsula.
Il supplemento con estratto di the verde per 250gr è stato il piu potente della prova. Dobbiamo ricordare che la quantita di estratto era differente tra i prodotti incapsulati. La qualita e le proprieta degli estratti variano ed è necessario creare uno standard..

——————-

Nutrition in oncology: the case of micronutrients (review).
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20811659

In the case of reduced food intake and/or inappropriate food choice the use of a multi-vitamin-multimineral supplement administered in physiological doses, i.e. nutrient quantities approximately corresponding to the recommended daily allowances, can be generally recommended. However, to enhance postoperative wound healing, it seems that cancer patients require higher amounts of micronutrients than healthy individuals. Because vitamin D deficiency is highly prevalent in oncological patients, improvement of vitamin D status is of special interest.

Nel caso di apporto ridotto di cibo o inappropriata scelta del cibo l'uso di supplementi multivitaminici e minerali in dosi fisiologiche, quantita approssimativamente corrispondenti alle dosi giornaliere raccomandate, può essere raccomandato. Comunque per migliorare l'effetto sembra che i pazienti con cancro necessitino di quantita superiori di micronutrienti rispetto ai sani. Dato che la carenza di vit.D è molto alta nei pazienti oncologici, un aumento dello stato di vit.D è di interesse speciale.

————-
[Influence of vitamin and mineral complex on clinical and metabolic indexes and vitamin status of patients suffering from type 2 diabetes]

Provision of vitamins in patients with type 2 diabetes has been investigated. It has been shown that in substantial examined patients the decrease of vitamins C, B2 and beta-carotene provision has been observed. Inclusion of vitamin-mineral complex (300% of RDA) during 3 weeks was accompanied improvement of vitamins C and beta-carotene, as well as was prevented worsening B2 provision.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20560486

Sono state esaminate le disponibilita di vitamine nei pazienti con diabete di tipo 2.
Viene mostrato che nei pazienti esaminati è osservata la diminuzione di vit.C,B2 e beta carotene. L'inclusione di un complesso di vitamine e minerali (300% RDA) in 3 settimane è stata accompagnata da un miglioramento della vit.C e del beta-carotene e ha prevenuto la diminuzione della B2 a disposizione.

———–
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20555368

The influence of vitamin and mineral complex supplementation on muscular activity and cycling efficiency was examined in elderly endurance-trained master athletes during a heavy cycling trial.
The results of the present study indicate an overall positive effect of vitamin and mineral complex supplementation on cycling efficiency after fatigue, in the endurance-trained elderly

Viene esaminata l'influenza di supplementazione con vitamine e minerali sull'attivita muscolare ed efficienza in atleti master di resistenza.
I risultati del presente studio indicano un generale effetto positivo della supplementazione di vitamine e minerali dopo l'affaticamento in atleti di resistenza esperti.